Maywood – un sunet distinctiv

Duetul MaywoodTotul a început în 1979 … … Alice şi Caren  acumulase  deja  experienţă în show business sub numele de  ”Colt 45” respectiv „De Karinas”. La sfârşitul anilor 70 nu a fost uşor pentru a obţine succesul în afaceri pe plan muzical. Un sunet distinctiv a trebuit să fie creat pentru a fi recunoscut de către public. Melodiile celor de la  Maywood ar fi  fost imediat recunoscut, dacă ar fi existat  cântece  cu ritm rapid sau balade melancolice.Vocea puternică a lui  Caren combinată cu  talentul de a scrie melodii minunate  a lui Alice, şi nu în ultimul rând ,stilul unic au fost „ingredientele” pentru acest sunet special. În plus, fiecare melodie suna diferit. Alice niciodată nu copia o melodie. Producătorul, Pim Koopman, le-a descoperit şi a fost impresionat de talentul lor, şi mai apoi, lucrând  cu marca EMI, le-a convins să semneze un contract  imediat după aceea.

« Since I met you / If you and I “a fost  primul single lansat de Maywood în Ţările de Jos urmat apoi  de „You treated me wrong / I can’t let you go now.” Ambele versiuni au fost succese locale. „You treated me wrong” le-a adus pe fetele de la Maywood în topurile din Scandinavia şi Africa de Sud. Dar realul succes a venit odată cu melodia „ Mother, how are you today / Let me know”. Maywood au fost number one în  topuri cu single-ul „Late at night / One, two three”.

Piesa nu a avut succes doar pe plan naţional ci şi  în multe ţări europene şi fiind ascultat în 14 de ţări din întreaga lume. „Mother, how are you today” şi „Late at night „au fost înregistrate, de asemenea, în limba germană, dar nu au au avut parte de  acelaşi succes ca versiunile în limba engleză. O altă  versiune a melodiei   „Mother, how are you today „ a fost numită „Madre” care viza piaţa spaniolă.

Primul album, intitulat pur şi simplu ,„Maywood” a fost lansat în toamna lui 1980. Multe spectacole live au  urmat în ţara lor de origine şi în mai multe ţări din Europa. Albumul a ajuns la statutul de aur în Ţările de Jos şi în Suedia. Un singur single a fost luat de pe acel album „Give me back my love / That certain feeling”,din nou,  acesta a fos un hit în Olanda şi ţările vecine. Următorul single care a fost  lansat a fost „Distant love / I’m in love for the very first time” şi a fost o previziune a viitorului album. „Rio / It’s a different world” a fost nominalizat din 1981  în albumul „DIFFERENT WORLDS” care a fost lansat în toamna acelui an. „Get away / What a world” a fost primul single care a fost  introdus pe albumul  intitulat „COLOUR MY RAINBOW”, lansat în vara lui 1982. Un al doilea single de pe acest album, a fost  „Star / Be my man”, urmat de „Colour my rainbow” ,  şi Ask for Tina / Circumstance. În Germania, single-ul final ale celor de la Maywood,  a fost „Colour my rainbow”.

Dintr-o dată, ceva a  început să meargă  prost. Single-urile lor nu au  mai fost în top. Au fost melodiile alese  greşit? Datorită succesului pe care l-au avut cu „Madre” un album -compilaţie de hit-uri- a fost înregistrat în limba spaniolă pentru publicul  din America de Sud. Titlul era „ CREO EN EL AMOR”. În primii 3 ani Maywood nu au avut apariţii doar în ţara de origine şi la televizor, ba mai mult, au susţinut turnee în Africa de Sud şi America de Sud. Au luat parte la concursurile internaţionale de la Seul (Coreea de Sud) şi la Yamaha-Festivalul de la Tokyo (Japonia).

În plus, pe lângă premiile pe care le-au obţinut  în Ţările de Jos, Maywood au primit, de asemenea, premii internaţionale,  şi titlul de „Artist al anului 1982” în Africa de Sud. În 1983 EMI a decis să lanseze un  album best-of  în Ţările de Jos, „HET BESTE VAN MAYWOOD”. Pentru acest album au fost înregistrate două piese noi „Show me the way to paradise” şi  „My love for you.

Maywood a apărut din nou pe piaţa cu un nou single în 1984, „Standing în the twilight / Stay with me”publicat de compania Polygram.În următorii ani  au urmat mai multe single-uri : 1985 Lonely nights / You

1985 It takes a lifetime / You

1986 When I look into your eyes / Oh, what a lonely day

1987 If you need a friend / Someone like me .

În 1987, Maywood au luat parte la concursul internaţional  de cântec în Germania (Rostock), numit „Menschen und Meer”, participând  cu melodii precum „Wings of an eagle” (acest cântec a luat  3 premii, dar niciodată  nu a fost înregistrat în studio, lucru care ar putea fi cu siguranţă numit „o mare greseala”. După lansarea ” If you need a friend / Someone like me „ sub brand-ul Polydor, era timpul pentru un nou album. Un început în acest sens l-a constituit BESIDE YOU  cu single-ul „Break away / Live it up”.

Următorul proiect a fost un cântec  de caritate, intitulat „Help the children of Brazil”. În 1990 , Alice şi Caren  au avut şansa de a sparge top-urile la nivel mondial, participând la cel mai mare concurs de cântec „Grand Prix d’Eurovision de la chanson”.Fetele de la Maywood au  făcut un drum la Zagreb (Iugoslavia),  în mai 1990 ,pentru a reprezenta Olanda cu piesa „Ik wil alles met je delen” . O versiune în limba engleză a fost înregistrată şi lansată, precum „No more winds to guide me / I was born to love you”. Ajunse acasă, un album întreg de cântece în limba olandeză a fost înregistrat şi publicat sub titlul ACHTER DE HORIZON marca Durec. Ultimul single de pe acest album a fost „Ik Jou naar verlangen blijf / Zonder Jou”.

În 1991 ,Maywood ,a lansat un CD ,  în semn de mulţumire pentru fanii lor , cu 6 melodii intitulat: „SIX OF THE THIRTIES”. Doar 500 de exemplare au fost produse de către compania de înregistrări Fan Records. Acest CD a fost ediţie limitată aducându-le un plus de imagine celor de la Maywood. În acelaşi an, un alt proiect special, a fost lansat  in Germania. Era un album cu melodii din anii 60 ,intitulat „WALKING BACK TO HAPPINESS”. În Ţările de Jos, un alt album-compilaţie,numit  „DE HITS”, a fost lansat de EMI în 1992. Următorul single, numit „Red Bullet” a fost  lansat în 1993, Şi în 1994 s-a lansat următorul  single: „Give me something / Mother, how are you today”( înregistrare nouă). Single-ul final Maywood s-a dovedit a fi „Blue sundaymorning / You’re making me crazy”, de asemenea, lansat în 1994. Ultimul album prezentat de către  Maywood a fost  în 1994. Unele dintre primele melodii, precum „Mother, how are you today”, „Late at night’, „Give me back my love”, şi  „Rio”au fost  din nou înregistrate pentru a fi incluse în acest album.

În anul următor, (1995) Alice şi Caren au decis să urmeze o carieră solo. În acelaşi an,Alice a contribuit la o piesă nouă,” Merry Christmas Everyone” la un CD special „Family Help Programme Holland – Sri Lanka” numit „Kinderkorenfestival: ONE WORLD FAMILY”. În plus, o versiune diferită a melodiei „Rise” a fost adăugată în acest CD.

Cateva clipuri reprezentative:   Clip1 Clip2 Clip3 Clip4

Lasă un răspuns