Corina Chiriac – actrita ce a ales muzica

  Născut(ă): 26 octombeie 1949. Desi cu IATC-ul terminat prin anii 1970 -1972, si cu un talent componistic desavarsit (vezi aparitiile TV …) a ales muzica si probabil ca foarte bine a facut.  Fiica cunoscutului compozitor Mircea Chiriac si a sotiei acestuia Elisabeta, cum era si firesc, de mica a studiat muzica: Scoala de muzica nr.1, Liceul special de muzica nr.1= vioara / pian.
La numai 16 ani debuteaza cu succes la Casa de Cultura din Bucuresti si primeste premiul de popularitate cu piesa ” Pe valea Prahovei ” de compozitorul George Grigoriu. Dupa terminarea liceului este admisa la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, clasa profesorilor Constantin Moruzan si Mihai Mereuta si este colega de promotie cu George Mihaita, Florin Zamfirescu, Mircea Diaconu, Tamara Cretulescu etc.   Interpreteaza un rol secundar in piesa ” Sfantul ” la Teatrul de Comedie din Bucuresti si participand la emisiunea concurs, deosebit de populara in anii ’60 -’70, ” Steaua fara nume „, realizata de Televiziunea Romana, castiga cu maxim de puncte si devine cunoscuta si apreciata de publicul telespectator.  Se lanseaza in tara si in strainatate si castiga premii dupa premii:Cerbul de bronz / 1971, Premiul de interpretare/1972, Premiul Comitetului de Stat al Radiofuziunii/1973, Premiul 1/Sopot/1975 etc.
Incepe turneele in strainatate si devine extrem de cunoscuta in Europa.
Deosebit de activa, cocheteaza si cu filmul: Roscovanul, filmul de televiziune: Musatinii, Domnisoara Nastasia, este protagonista primului show de televiziune romanesc: „Eu sunt Corina” realizat de Tudor Vornicu, un excelent om de televiziune, este invitata in Italia unde o cunoaste pe Gina Lolobrigida, in Germania unde canta alaturi de Amanda Lear, in Cuba unde concerteaza in show-ul celebrului Alberto Hererra…si in 1988 primeste un contract de colaborare permanenta cu Televiziunea din Eureka / California si se stabileste in S.U.A.
Din 1988 – 1994 este reprezentant delegat al TVR in Los Angeles.
Absolva Scoala de ghizi in SUA, devine agent imobiliar, administrator si reprezentantul unei firme de cosmetice japoneze.
Se casatoreste in America cu un cetatean de origine romana de care divorteaza.
Revine in tara in 1994 si de atunci si pana-n prezent este un autentic om de televiziune si una dintre cele mai indragite soliste de muzica usoara.
A fost casatorita cu Virgil Anastasiu, fost consilier la Bursa Romana de Marfuri si si nu are copii.

Cateva videoclipuri :  video 1video 2 , video 3

Acest articol a fost postat in baza informatiilor preluate de pe wikipedia.ro si adaptat de Radio Decibel – online Tecuci.

Lasă un răspuns