status-quo

Status Quo, trupa de rock and roll freakbea

  Status Quo, cunoscuta si sub numele de The Quo sau doar Quo este una dintre cele mai importante trupe britanice de rock.

Formatia a fost fondata de basistul Alan Lancaster si de chitaristul Francis Rossi in 1962, iar in 1970 a devenit „Status Quo”.

Au avut peste 60 de hituri in topurile din Marea Britanie, mai mult decat orice trupa din istorie.  Status Quo a inceput ca o trupa de rock and roll freakbeat in anul 1962. Succesul a venit abia cand au semnat cu casa de discuri Vertigo. Primul lor album la Vertigo, „Piledriver” a aparut in 1972. A urmat „Blue for You” in 1976. Au devenit ulterior cea mai buna trupa rock britanica din aceea perioada.

Cele mai celebre piese ale formatiei din perioada respective au fost : „Paper Plane”(1972), „Caroline”(1973), „Down Down”(1975). Discurile formatiei s-au vandut de-a lungul timpurilor in 118 milioane de exemplare. Formula actuala a formatiei este : Francis Rossi (voce,chitara), Rick Parfitt (voce, chitara), Andy Bown (clape,chitara), John Edwards ( chitara bass), Matt Letley (tobe, percutii).  Sursa: Muzica.Acasa.ro

Lasă un răspuns